Mediteaza pentru a tine stresul departe!

 

Toti am experimentat simptomele fizice corelate stresului cum ar fi palmele umede, batai rapide ale inimii,

respiratie neregulata sau noduri in stomac. Cand stresul devine cronic oamenii incep sa aiba simptome fizice ce merg dincolo de durerea obisnuita de cap.

Expunerea permanenta la stres poate contribui la stari ca depresie, diabet, boli de inima, obezitate, ulcer, disfunctii sexuale, hipertiroidism si cancer.  

Vestea cea buna este ca stresul poate fi prevenit si controlat! Una dintre cele mai eficiente metode este meditatia! E nevoie doar sa reusesti sa iti tii promisiunea de a te angaja in aceasta vindecare personala intr-un mod regulat. Daca reusesti sa petreci zilnic 15-20 de minute in meditatie rezultatul va fi un impact important asupra sistemului tau imunitar, asupra atitudinii, moralului, concentrarii. Meditatia nu are numai impact fizic, emotional si mental, dar permite si deschiderea unei legaturi spirituale mai puternice cu Dumnezeu.

Grijile zilnice, gandurile negative si temerile sunt printre cei mai mari alimentatori ai stresului.  Probabil nu te-ai concentrat niciodata asupra tonului vocii din mintea ta. Daca aceasta nu are un ton pozitiv poate atrage un raspuns sub forma de stres din partea organismului si poate sa inrautateasca o stare negativa deja existenta.

Meditatia este un mijloc prin care poti sa iti calmezi mintea. Practica concentrarii complete asupra respiratiei face ca mintea sa fie purtata dincolo de gandul obisnuit si ajuta la eliminarea emotiilor nedorite. In mod natural aceasta faza este urmata de o stare crescuta de calm ce este benefica tie ca intreg – trup si minte.

Multi caracterizeaza starea de dupa meditatie cu adjective ca pasnica, serena, calma si inspiratoare.

Cele mai multe persoane considera ca este prea dificil sa gaseasca timp pentru a medita in fiecare zi sau saptamana. Preocuparea este legata de faptul ca timpul petrecut meditand scurteaza din timpul alocat altor activitati. Important este ca intodeauna sa gasesti timp pentru tine!

Daca nu ai mai meditat pana acum nu se poate vorbi de comportament corect sau gresit pe parcursul acesteia. Fiecare meditatie este o experienta in sine. Trebuie gandita ca timp pentru propria persoana. Fiecare are nevoie de atentie personala. Aceasta este o activitate de auto-ingrijire!