Zece moduri de a dobori stres-ul


Cand este vorba despre experiente stresante de viata, a fi diagnosticata cu cancer de san este pe primul loc intre acestea. De aceea este foarte importanta gasirea metodelor

de a reduce presiunea emotionala. Multe dintre femei gasesc metodele prezentate in continuare ca fiind folositoare. Alege-le pe cele care ti se potrivesc. 

  1. Comunica. Faptul ca iti impartasesti emotiile si grijile cu partenerul, o persoana apropiata, colegi de serviciu, consilieri psihologici sau alte persoane te pot ajuta sa reduci presiunea emotionala care te apasa. Multe femei gasesc de asemenea participarea la intrunirile grupurilor de suport foarte folositoare
  2. Fa ceea ce iti place. Ia o pauza de la grijile tale si alege sa faci ceva ce iti place fie ca este gradinaritul, pictatul, cititul sau asculta pur si simplu muzica.
  3. Prioritizeaza. Cand te simti coplesita de presiunea asupra vietii tale, ia o pauza si alege-ti prioritatile. Elimina sau amana activitatile care nu sunt neaparat necesare. Deleaga anumite responsabilitati. Cere ajutorul celor din jur atunci cand simti nevoia.
  4. Alege miscarea. Activitatea fizica – plimbarile, alergarea usoara, inotul – aduce beneficii atat la nivelul corpului, cat si la nivelul mintii. Alcatuieste un plan de exercitii fizice si discuta-l cu medicul tau.
  5. Imagineaza.Inchide ochii si imagineaza-ti ca te aflii intr-un loc linistit si placut. Respira adanc. Aceasta tehnica te poate deconecta de la grijile tale de fiecare data cand simti nevoia.
  6. Pastreaza-ti credinta aproape. Multe femei gasesc in rugaciune o eliberare de stres atingand astfel un grad de confort mental sporit.
  7. Tine un jurnal. Aseaza-te zilnic si scrie-ti gandurile, sperantele, temerile si visurile. Acest lucru iti poate elibera maintea de gandurile negative.
  8. Invata sa te relaxezi. Yoga, masajul, tehnicile de respiratie, aromaterapia, meditatia sunt tehnici de relaxare care te pot ajuta sa iti reduce nivelul de stres si chiar sa iti imbunatatesti sistemul imunitar.
  9. Razi. Vizioneaza o comedie, citeste ceva amuzant sau spune o gluma. Umorul poate fi un antidot puternic impotriva stresului.
  10. Fiecare lucru se face la timpul lui. Chiar si lucrurile pe care trebuie sa le faci zilnic pot fi coplesitoare atunci cand esti stresata. Cea mai buna metoda de a indeparta acest lucru este ca sa le iei pe rand. Indeplinirea pe rand a sarcinilor zilnice iti da un sentiment pozitiv si te motiveaza sa continui.