Iesirile la picnic
Intotdeauna un picnic reusit este garnisit de o mancare buna. E mai simplu decat credeti sa includeti mancaruri cu un continut
redus de grasimi si bogate in fibre.
Incercati retetele de pui preparat la cuptor in care se foloseste pentru marinare lapte degresat sau fara grasimi, lapte batut sau iaurt. Coacerea painii sau a patiseriei poate fi transformata prin folosirea cerealelor de porumb, a fainii de grau integrala, dar si a diverselor condimente.
Cartofii si salatele pot fi si ele transformate. Pur si simplu lasati coaja pe cartofi.
Pentru a creste cantitatea de fibre consumata inlocuiti pastele din faina alba, rafinata cu paste din cereale integrale, cu orez brun sau quinoa.
Folositi legume proaspete cum ar fi telina, fasole verde, sparanghel, rosii cherry, spanac sau varza creata.
Selectati retete de sosuri cu un nivel scazut de grasimi ca maioneza, iaurt, smantana, ulei de masline asociate cu ierburi proaspete sau lamaie pentru aroma. Si nu uitati de punch-ul de proteine. Aproape orice paste sau salata de cartofi pot fi completate cu ton, somon la gratar, fasole, sau cuburi de curcan.
Sandwich-urile de la gratar raman la fel de apetisante daca folosim carne de pui. Adaugati legume cum ar fi ardeiul gras rosu, verde sau galben. Alegeti chifle din cereale integrale, iar in varful sandwich-urilor adaugati rosii si salata verde sau salata de varza.
Pentru salata de varza utilizati ca baza otet de orez si ulei de susan.
Daca sunteti amatoare de hot dog si acesta poate fi servit in chifle din cereale integrale si poate fi garnisit cu legume, cum ar fi castraveti, rosii, ardei, si muraturi.
In ceea ce priveste desertul, realizati-l din fructe de padure. Utilizati miere sau suc de portocale ca indulcitor, pastrand astfel aroma naturala a fructelor de padure. Folositi la realizarea desertului faina din grau integral combinata cu scortisoara.
Tineti minte intotdeauna ca picnicurile sunt o descriere a lucrurilor simple facute cu echilibru. Imbinam dragostea pentru natura cu dorinta de a manca sanatos.