Hidratare

 

Toate sfaturile recomandate in intretinerea pielii in timpul radioterapiei se aplica si in cazul pacientilor ce sunt supusi chimioterapiei. Exista o gama larga de produse hidratante

ce se pot utiliza. Produsele create pe baza de apa sunt cele mai bune. Nicio crema, lotiune sau parfum ce contin alcool nu ar trebui sa fie utilizate deoarece alcoolul usuca pielea.

Cateva sfaturi de intretinere a pielii pentru pacientii ce urmeaza chimioterapia:

-          beti 2 litri de apa zilnic          

-          afara purtati ochelari de soare si haine ce va protejeaza. Pacientii care urmeaza chimioterapia sunt supusi unui risc mai mare de arsuri datorate soarelui  si unor probleme de piele mult mai mari atunci cand sunt expusi razelor soarelui.

-          Spalati-va cu detergent hipoalergenic atat hainele cat si celelalte materiale  ce vin in contact direct cu pielea voastra (cearceafuri de pat, pentru perne, etc).

-          Evitati activitatile ce ar putea sa va provoace transpiratie. Transpiratia cauzeaza pierderea hidratarii pielii.

-          In cazul acneei aparute datorita chimioterapiei, curatati-va fata cu un sapun usor si apa calduta. Nu folositi astringenti.