Cum le spui prietenilor ce se intampla cu mama ta


Cum sa raspunzi la intrebarile prietenilor despre cancerul de san de care sufera mama ta?

Daca mama ta sufera de cancer de san mai mult ca sigur ca prietenii tai vor dori sa stie acest lucru. S-ar putea sa iti adreseze intrebari stanjenitoare sau intebari la care pur si simplu nu simti ca ai vrea sa raspunzi. E doar decizia ta daca vorbesti sau nu despre boala mamei. Aminteste-ti doar ca prietenii buni mai mult ca sigur vor dori sa te ajute si chiar si pentru tine s-ar putea sa fie un lucru bun sa povestesti cuiva despre starea mamei si ceea ce simti tu in legatura cu boala ei. 

Am selectat cateva dintre intrebarile si raspunsurile de dat prietenilor 

Intrebare: Ce se intampla cu mama ta?

Raspuns : Mama sufera de o boala numita cancer de san. Urmeaza un tratament care cateodata o face sa se simta rau. Eu incerc sa o ajut sa ii fie mai bine.

Intrebare : Si tu esti bolnav ?

Raspuns: Nu, eu nu sunt bolnav. Nimeni altcineva din familie nu este bolnav, in afara de mama. Cancerul nu este contagios. Nu este ca o raceala sau gripa. Mama nu a luat-o de la nimeni, iar eu nu o voi lua de la ea. Nici tu nu te vei imbolnavi daca te gandesti sa treci pe la noi sa o vizitezi.

Intrebare: Trebuie sa stai acasa cu mama ta tot timpul?

Raspuns: Incerc sa stau cat mai mult cu ea si sa o ajut atunci cand are nevoie, dar nu este nevoie sa stau mereu acasa. Nu mai am la fel de mult timp liber ca pana acum, dar inca mai pot sa ma joc si sa fac o gramada de chestii amuzante cu prietenii mei. 

Intrebare: Iti este permis sa primesti prieteni in vizita?

Raspuns: Cateodata cand mama nu se simte bine trebuie sa fim foarte linistiti si din cauza asta nu cred ca o idee buna sa fie si prietenii mei in zona. Dar mama isi doreste ca eu sa ma joc cu prietenii si stie ca ma ajuta daca ii am in preajma mea. Asa ca ne putem juca acasa la mine sau putem iesi afara pentru a face ceea ce obisnuiam sa facem si inainte.

Intrebare: Mama ta va muri?

Raspuns: Doar pentru ca mama are cancer de san nu inseamna ca va muri. Mama urmeaza un tratament care sigur o va ajuta sa scape de cancer si astfel ii va fi mai bine si va trai mult de acum incolo.