Cum o poti ajuta pe mama dupa operatia de cancer de san?

 

Daca mama ta tocmai a suferit o operatie de cancer de san mai mult ca sigur ca esti bucuros ca a venit acasa de la spital.

Insa mama s-ar putea sa nu revina chiar imediat la starea pe care o stiai tu inainte.

Se poate simti obosita sau trista si s-ar putea sa aiba de mai mult ajutor din partea ta fata de cum cerea in trecut. 

Iti prezentam cateva lucruri pe care le-ai putea face pentru ca mama ta sa se sima mai bine:

Imbratiseaza-ti mama si spune-i cat de mult o iubesti. Daca trebuie sa stea in pat, te poti aseza langa ea si poti pur si simplu sa o tii de mana. Nici macar nu trebuie sa spui ceva. Sa iti simta dragostea e cel mai bun lucru pentru mama ta.

Daca mama se simte obosita poti sa petreci un timp cu ea in tacere uitandu-te la televizor, citind sau odihnindu-te. Compania ta ii va face mult bine mamei tale.

Povesteste-i mamei despre ce s-a mai intamplat la scoala sau ceva amuzant din aventurile tale si ale prietenilor tai. Mai mult ca sigur ca mama este trista ca nu reuseste sa se mai implice la fel de mult in viata ta, dar daca ii vei spune mereu ceva noutati se va simti sigur mai bine.

Daca mama nu este prea obosita poti aduce ceva ce puteti face impreuna. Poti aduce o carte din care sa cititi impreuna sau o carte de colorat in care sa desenati impreuna. O alta idee este sa va uitati impreuna prin albumele de fotografii ale familiei. Mama vrea sa fie parte a vietii tale, iar daca faceti tot felul de lucruri amuzante impreuna inseamna ca reusesti sa o faci sa simta acest lucru.  

Spune-i mamei sa iti ceara ajutorul cand simte nevoia. S-ar putea sa aiba nevoie de ajutor cu treburile casei pana va reusi sa se simta mai bine. Chiar si numai daca ii oferi un pahar de apa sau iti mentii camera curata inseamna mare lucru pentru ea.

Ofera-i mamei un cadou special. Ceva facut de tine. Ii arati astfel mamei ce mult tii la ea, iar daca va pastra langa patul ei acel ceva cu siguranta o va inveseli atunci cand se simte trista.