Cancerul de san si dansul

Nimeni nu poate sa spuna cu exactitate cand a inceput istoria dansului. Exista dovezi privind fragmente ceramice ilustrate, indicand faptul ca dansul isi poate avea originea

in jur de 5.000 - 9000 de ani in urma, in culturile timpurii agricole situate intr-o zona aflata intre Pakistanul modern si  bazinul Dunarii, dar cu adevarat nu exista nimic concludent. Si pentru ca informatiile despre dansurile preistorice lipsesc, mai multi experti au extras istoria dansului din dansurile rituale conservate din diverse societati preliterate. Pana la urma nici macar nu este nevoie sa stim cand a aparut dansul, important e ca face parte din viata noastra si reprezinta chiar o forma de relaxare si vindecare extrem de apreciata.

Chiar si pentru pacientele diagnosticate cu cancer de san exista momente cand nimic nu e mai bun decat sa-ti scuturi picioarele si mainile, sau orice parte a corpului care te face sa te simti confortabil.

Stim deja ca de-a lungul istoriei vracii au dansat pentru a indeparta spiritele rele din oamenii bolnavi. In Evului Mediu nu era iesit din comun ca oamenii sa incerce sa danseze pentru a tine departe ciuma. Deci, nu e un salt ciudat sa credem ca femeile ce lupta cu cancerul de san ar putea dori sa danseze pentru a tine departe boala.

Pentru femeile diagnosticate cu aceasta teribila maladie dansul este un mod minunat de a obtine un exercitiu atat mental, cat si fizic!

In dans te legeni, ai bratele in miscare, iti misti foarte mult picioarele - dansul permite unui organism care a suferit mult sa-si aminteasca de gratie, senzualitate, si placere. Indiferent de nivelul de cunoastere a dansului respectiv sau de interesul pentru acesta, poti alege un tip de dans care iti indeplineste dorinta de miscare si exaltare.

Dansul inseamna ca ai gasit o cale de a-ti muta gandurile de la diagnostic, de la temerile si frustrarile tale, chiar si de la corvoada de programari la doctor si analize. Dansul nu e doar o modalitate de a te face sa te simti bine, ci este bun si pentru vindecarea spiritului tau.

In toate orasele mari din tara exista sali de dans unde va puteti inscrie la cursuri. E un pas important acela de a accepta cancerul de san ca experienta de viata si eliberarea de acesta prin activitati ca dansul.