Cancerul de san si importanta mentinerii unei stari generale bune

 

Mentineti-va greutatea corporala in limitele normale de-a lungul intregii vieti.

Acest lucru inseamna echilibrarea aportului caloric cu miscare fizica pe masura. Incercati sa nu depasiti greutatea normala pentru dumneavoastra. In cazul in care sunteti peste greutate sau obeza scopul principal trebuie sa fie cel de a da jos kilogramele in plus.  

Adoptati o viata din care sportul sa fie o parte importanta

Ar trebui sa faceti cel putin 30 de minute de miscare in fiecare zi. Normal acest interval ar trebui sa se situeze intre 45 si 60 de minute, dar atingerea acestui prag depinde doar de dumneavoastra.

Adoptati o dieta sanatoasa, bazata pe multe vegetale.

Trebuie sa alegeti mancaruri si bauturi ce va ajuta sa va mentineti o greutate normala. Pe parcursul unei zile ar trebui sa mancati cinci sau mai multe portii variate de fructe si legume. Cand mancati cereale acestea trebuie sa fie integrale, evitati-le pe cele procesate. Limitati consumul de carne procesata sau rosie. 

Daca consumati bauturi alcoolice limitati cantitatea acestora.

Nu ar trebui sa beti mai mult de un pahar de alcool intr-o zi. In cazul in care sunteti peste greutatea normala sau sunteti obeza acest fapt este in stransa legatura cu riscul dezvoltarii unor tipuri de cancer. Cancerul de san se afla si el pe acesta lista. Daca sunteti o supravietuitoare a cancerului de san si sunteti peste greutatea normala, mai mult ca sigur ca medicul v-a recomandat sa va schimbati stilul de viata prin adoptarea unei diete sanatoase si multa miscare fizica. 

Dilema pentru femeile care nu fac miscare, nu mananca corect si cantaresc peste greutatea indicata este una profunda. Bineinteles ca nimeni nu stie daca acest stil de viata ar putea sa duca spre declansarea cancerului de san sau, dupa caz,  recidiva acestuia. Oricum, cine a avut de-a face de-a lungul vietii cu diete si seturi de exercitii pentru a slabi stie ce stres emotional  se dezvolta in jurul acestora.

Multe dintre femei cunosc la modul teroretic ce ar avea de facut pentru o viata mai sanatoasa, dar punerea in practica si respectarea zilnica a unui plan, este mult mai dificila. Acest lucru este foarte adevarat pentru doamnele care ani de-a randul au avut obiceiuri proaste in acest sens sau pentru cele care trec printr-un tratament devastator emotional impotriva bolii. Cresterea in greutate si modificarile de dispozitiei asociate cu menopauza sunt, de asemenea, susceptibile de a fi un factor. Multe femei descopera ca se simt neajutorate atunci cand vine vorba de modificarea cursului vietii lor. De asemenea, multe doamne pur si simplu nu par sa fie capabile sa gaseasca solutia de care au nevoie pentru a-si impulsiona activitatea  fizica si nu reusesc sa faca alegeri alimentare adecvate pentru  a-si mentine o greutate sanatoasa pe termen lung.

Se stie deja ca recomandarea specialistilor este aceea de a adopta o viata cu multa miscare fizica dupa tratamentul cancerului de san pentru a mari sansele de supravietuire pe termen lung si a impiedica recidiva. Astfel, cele trecute printr-o astfel de experienta spera sa poata gasi regimul de viata adecvat pentru aceasta.