Calitatea vietii dupa tratamentul cancerului de san

Cancerul de san aduce o degradare a calitatii vietii. In timpul tratamentului sau in scurt timp dupa,

este un lucru normal ca femeile sa isi analizeze stilul de viata si sa ia decizia sa inceapa un stil de viata mai sanatos decat cel de pana acum. 

Unele dintre schimbarile facute pot ajuta de asemenea, la reducerea riscului de recidiva si la imbunatatirea generala a starii de sanatate.

Acestea sunt:

-         Mananca mai sanatos – asta nu inseamna ca nu mai mananci dulciuri, inseamna sa mananci diete cu continut scazut de grasimi, bogate in fructe si vegetale. Aceste diete te ajuta sa reduci riscul de recidiva si sunt bune si pentru inima, colon si starea generala de sanatate!

-         Fa exercitii – asta nu inseamna ca trebuie sa iti traiesti viata de acum incolo intr-o sala de sport. De exemplu plimbarile lungi in natura de trei ori pe saptamana reduc riscul de cancer la san cu o treime pentru femeile care sunt predispuse pentru aceasta boala. Asa ca intalneste-te cu o prietena sau cu un prieten si plimbati-va impreuna. Exercitiile ajuta de asemenea, organismul sa reactioneze la stres.

-         Renunta la fumat – daca fumezi este timpul sa renunti la acest obicei. Este un lucru bun atat pentru tine, cat si pentru familia ta. Studiile arata ca daca nu ar mai fuma nimeni, 80% din imbolvirile de acum de cancer nu ar mai exista. Daca prietenii tai fumeaza, spune-le ca nu mai pot fuma cand sunt langa tine – si fumatul pasiv este daunator.

-         Un singur pahar este de ajuns – limitarea bautului de alcool la maxim un pahar pe zi. Femeile care beau mai mult de un pahar de bautura alcoolica pe zi isi maresc riscul de a dezvolta cancer de san.

Daca faci lucrurile de mai sus vei avea mai multa energie, iti vei reduce riscul de recidiva, iti vei imbunatati starea generala de sanatate si vei simti ca faci ceea ce este corect pentru tine. Calitatea vietii tale va fi mai buna.