Vindecarea prin arta creatoare

Supravietuitoarele cancerului de san utilizeaza cai diferite pentru a-si infrunta diagnosticul. Sunt cele care gasesc cai creative pentru a-si canaliza energia ca o modalitate de "vindecare" a sufletului lor. Altele descopera ca a-si scrie gandurile

intr-un jurnal e o cale de a se impaca cu situatia. Altele se ocupa de lucru manual, sculpteaza, scriu muzica sau urmeaza cursuri de arta fotografica.

Un diagnostic de cancer de san este o calatorie in cautarea sufletului pentru majoritatea supravietuitoarelor, iar aceasta calatorie include si vindecare artistica.

Una dintre cele mai populare forme de vindecare este pictura artistica. Ea este un mod de a trage afara ceea ce zace in interior. Este o stare de vulnerabilitate pentru artist. Cel care priveste lucrarea poate citi sufletul supravietuitoarei.

Arta este o forma de vindecare a cancerului de san. Dupa chimioterapie si radioterapie apare bucuria de a fi in viata. Organismul este curpins de o forma de energie ce trebuie canalizata catre ceva. Nu doar videcarea fizica e importanta, ci si cea interioara, a sufletului. Iar aceasta energie trebuie sa fie canalizata si catre vindecarea sufletului. Cei din jur ne incurajeaza in acele momente sa ne gandim la lcururile pe care am vrea sa le facem si nu am reusit pana atunci. Inclusiv la moduri de exprimarea a noastra.  In acest punct exprimarea prin pictura ocupa un loc important. Partile interioare care au fost afectate de cancer - increderea, speranta, bucuria de a trai – incep sa se vindece prin exprimarea in culori a starilor.

Exista numeroase moduri creative de exprimare pentru supravietuitoarele cancerului de san. Arta este doar unul dintre ele. Ideea este de a alege unul. Sa facetii ceva creativ cu energia dumneavoastra. Cel mai important lucru este sa gasiti ceea ce va place si asigurati-va ca exista spatiu și timp in viata dumneavoastra pentru a face acest lucru. Acesta este de fapt ceea ce va vindeca cel mai mult.