Chimioterapia

 

Chimioterapia este in acelasi timp o binecuvantare si un blestem. Este evident ca acest tratament constituie o arma extrem de importanta impotriva cancerului la san,  dar este de notorietate ca produce efecte secundare des intalnite. Pentru cele care sunt sub tratament sau vor incepe un tratament cu chimioterapie materialele de aici incearca sa va arate la ce sa va asteptati si sa va ofere sugestii pentru a suporta mai usor tratamentul. 

 

Schimbarile la nivelul unghiilor

Sunt multi cei care descopera ca in timpul chimioterapiei unghiile se pot decolora, se pot rupe usor sau chiar pot cadea.

Citeşte mai departe...

Cum sa mananci pe parcursul chimioterapiei

Este bine cunoscut faptul ca unul dintre efectele secundare ale chimioterapiei este greata. Alte reactii adverse includ o perceptie schimbata de gust, dar si aftele care pot aparea in gura. Deci, a manca  poate deveni o actiune descurajatoare in timpul chimioterapiei.

Citeşte mai departe...

Solutii pentru par in timpul si dupa tratament

 

Pentru pacientele care anticipeaza pierderea parului ca efect al chimioterapiei un mic plan ar putea sa faca diferenta catre lipsa parului. In prezent pe piata exista o serie

Citeşte mai departe...

Anxietatea din momentul terminarii tratamentului

Tratamentul tau s-a terminat si viata ta si-a reluat cursul normal. Este, poate o noua normalitate, dar esti bucuroasa ca ai supravietuit bolii.

Citeşte mai departe...

Schimbarile hormonale din timpul chimioterapiei

Tratamentul cancerului de san poate reduce nivelul hormonilor, afectand astfel sexualitatea si fertilitatea. Hormonii care scad cel mai mult

Citeşte mai departe...

Subcategorii