Stilul de viata

Cancerul de san si importanta mentinerii unei stari generale bune

 

Mentineti-va greutatea corporala in limitele normale de-a lungul intregii vieti.

Citeşte mai departe...

Exista o legatura intre stres si cancerul de san?

 

In decursul timpului, cercetatorii au studiat posibilele interactiuni pe care le poate avea stresul asupra cancerului de san.

Citeşte mai departe...

Cateva elemente de dieta

O dieta sanatoasa este vitala pentru ca organismul uman sa poata sa functioneze la adevarata-i capacitate. Acest aspect este cu atat mai important pentru pacientii bolnavi de cancer. Cei care au avut o dieta sanatoasa, pe parcursul tratamentului vor dispune de resurse care sa-i ajute sa-si mentina energia, sa previna de la o distrugere masiva tesuturile, îi ajuta la refacerea acestora si la o mai buna aparare impotriva infectiilor. Persoanele care practica o alimentatie sanatoasa fac fata mai bine efectelor secundare ale tratamentelor, si chiar unor doze mai mari din anumite tratamente.

Citeşte mai departe...

Femeile tinere si cancerul de san metastatic

 

In ultimii 30 de ani tot mai multe femei cu varsta cuprinsa intre 25 si 39 de ani au fost diagnosticate cu cancer de san metastatic - de la 1,53 de cazuri la 100.000 de femei in 1976 la 2,90 de cazuri la 100.000 de femei  in 2009.

Citeşte mai departe...

Beneficiile inotului

Inotul dupa o interventie chirurgicala la san este un mijloc excelent

Citeşte mai departe...

Subcategorii

  • Activitatea fizica

    Este important sa incepeti exercitiile cat mai repede cu putinta dupa o mastectomie, de preferat inainte sau in timpul tratamentului adjuvant. Cu cat incepeti mai repede cu atat treceti peste senzatiile ce va fac sa va simtiti obosita sau sa evitati miscarea fizica. Din momentul in care incepeti veti vedea cata determinare veti descoperi in dumneavoastra pentru a continua. Studiile au demonstrat ca supravietuitoarele cancerului de san ce au fost indrumate sa faca miscare si-au pastrat motivarea si au reusit sa respecte intreg programul stabilit.

  • Riscurile stilului de viata

    Prin natura lor, femeile, tind sa fie grijulii cu cei din jur, sa aiba grija de toate problemele altora, sa inceapa si sa rezolve multe proiecte, sa aiba controlul sis a fie deasupra tuturor lucrurilor care se intampla in jurul lor.

    Este important sa aveti un stil de viata echilibrat. Cu exercitii fizice, nutritie corecta, cu familie si prieteni in jurul vostru, cel mai important lucru este sa aveti grija de voi. Iata cateva articole care va pot indruma sa aveti un stil de viata echilibrat.

  • Dieta