Tratamentul

Tratamente complementare si tratamente alternative

 

Multe femei diagnosticate cu cancer de san aleg sa exploreze si optiunea data de tratamentele complementare si medicina alternativa.

Citeşte mai departe...

Schimbarile la nivelul unghiilor

Sunt multi cei care descopera ca in timpul chimioterapiei unghiile se pot decolora, se pot rupe usor sau chiar pot cadea.

Citeşte mai departe...

Cum sa mananci pe parcursul chimioterapiei

Este bine cunoscut faptul ca unul dintre efectele secundare ale chimioterapiei este greata. Alte reactii adverse includ o perceptie schimbata de gust, dar si aftele care pot aparea in gura. Deci, a manca  poate deveni o actiune descurajatoare in timpul chimioterapiei.

Citeşte mai departe...

Informatii utile pentru perioada radioterapiei

       

      Racoriti zona iradiata utilizand un prosopel udat in apa rece. Aplicati-l pe zona tratata timp de 10-15 minunte.

Evitati contactul direct cu gheata sau cuburile de gheata.

Purtati un maieu de bumbac, utilizati si un sutien din acelasi material.

Citeşte mai departe...

Anxietatea din momentul terminarii tratamentului

Tratamentul tau s-a terminat si viata ta si-a reluat cursul normal. Este, poate o noua normalitate, dar esti bucuroasa ca ai supravietuit bolii.

Citeşte mai departe...

Subcategorii

 • Chimioterapia

   

  Chimioterapia este in acelasi timp o binecuvantare si un blestem. Este evident ca acest tratament constituie o arma extrem de importanta impotriva cancerului la san,  dar este de notorietate ca produce efecte secundare des intalnite. Pentru cele care sunt sub tratament sau vor incepe un tratament cu chimioterapie materialele de aici incearca sa va arate la ce sa va asteptati si sa va ofere sugestii pentru a suporta mai usor tratamentul. 

   

 • Radioterapia

   

  Radioterapia este doar jumatate din forta angajata in lupta impotriva cancerului de san (cealalta jumatate fiind reprezentata bineinteles, de chimioterapie). Radioterapia oncologica din zilele noastre este mult mai sofisticata fata de inceputurile tratamentului cancerului de san, dar inca include o lista de efecte secundare nefericite, cum ar fi limfedemul atunci cand este iradiata partea de sub brat. V-am pregatit cateva materiale despre tratamentul radioterapeutic si efectele secundare ce il insotesc. 

   

 • Terapia holistica

   

  Terapia holistica este termenul general pentru orice tratament ce are in vedere individul ca intreg (minte, trup, spirit). Este de asemenea, folosit pentru medicina complementara sau alternativa. Oricum ai vrea sa o numesti, exista o tendinta crescanda de a combina tehnicile traditionale de ingrijire medicala cu alte metode de vindecare.

   

 • Produse special create pentru tine

   

   

  Femeile din ziua de azi au la dispozitie o gama larga de produse post mastectomie. Din pacate acestea nu sunt cunoscute in detaliu de catre personalul medical. Tine minte ca pentru fiecare persoana exista o multitudine de produse care se potrivesc perfect fiecarui tip de operatie la san si fiecarei etape din viata atat din timpul tratamentului cat si dupa ce acesta se termina.