Mocktail in loc de cocktail sau cum sa consumi bauturi fara alcool

 

Un lucru bun pe care  femeile care au fost diagnosticate cu cancer de san ar trebui sa il ia in considerare este limitarea consumului de alcool. Recent, un studiu publicat

in Statele Unite in The Journal of Clinical Oncology concluziona ca dupa un diagnostic de cancer la san, alcoolul consumat in cantitati de 3-4 pahare sau chiar mai multe intr-o saptamana poate creste riscul recidivei, in special la femeile aflate la menopauza sau cele obeze. 

Anotimpurile calde ne ispitesc sa profitam de micile momente de sarbatoare, cum ar fi odihna langa un lac, mici petreceri in gradina sau chiar noi retete pentru a transforma tomatele de gradina intr-un regal de bucurie.

Asadar nu va sfiiti sa beti bere fara alcool dintr-o halba tinuta la gheata. Folositi retete de punch din care va puteti servi si musafirii.

Atunci cand serviti astfel de bauturi nu va sfiiti sa “garnisiti” paharele. Glazurati marginea paharelor. Puneti gura paharelor in albus de ou, apoi alegeti dintr-o varietate de saruri tocate marunt, zaharuri, sau condimente pentru a se potrivi cu bautura pe care o veti servi. Incercati cacao sau boabe de cafea zdrobite; bomboane cum ar fi cele de  lamaie sau menta; Cajun sau alte condimente exotice; nu in ultimul rand fulgi de nuca de cocos tocati marunt. Inghetati fructe de padure, flori sau bomboane in tavile standard pentru cuburi de gheata.

Adaugati creveti sau bulgari de crab, fructe exotice; ierburi cum ar fi busuioc, cimbru, marar sau, flori comestibile cultivate fara chimicale, cum ar fi lavanda, panselutele sau caltunasii. Savurati bauturile cu o varietate de masline, ardei iute, ceapa verde, ridichi.

Incercati celebrele sucuri italiene in sticle gratioase. De actualitate sunt cele de mar verde, grapefruit roz, rodii, si lamaie. Pentru a inmuia dulceata sucurilor italiene adaugati putina apa tonica. Folositi siropuri de fructe sau sucuri de legume.

Daca nu doriti neaparat ca gustul bauturii sa fie unul dulceag tineti cont ca exista o mare varietate de bere fara alcool sau vinuri non-alcoolice, dar atentie, unele dintre acestea tot mai contin cantitati mici de alcool.